O autorici

Dr. sc. Vahida Djedović je psihoterapeutkinja sa dvadesetogodišnjim iskustvom u radu sa ljudima koji svoje probleme ne mogu riješiti samostalno. Radi individualnu i grupnu psihoterapiju, terapiju parova, shema terapiju i biblioterapiju. Također radi i kao poslovna savjetnica.

POSLEDNJE IZDANJE
Kad Izgubim Sebe
Pakao nisu drugi. Pakao - to smo mi; sve dok izgubljeni budemo lutali tražeći sebe u drugima. Kada izgubiš sebe, možeš se pronaći samo na jednom mjestu - ondje odakle si krenuo, to jest, u sebi. Kako to uraditi? Kazat će vam ova knjiga.
mr. sc. Vahida Musić

Dr. sc. Vahida Djedović

Dr. sc. Vahida Djedović, psihoterapeutkinja sa dvadesettrogodišnjim kliničkim
iskustvom, iza sebe ima, pored bogate prakse, i tri objavljene knjge: Obući košulju sretnog čovjeka; Terapeut ljubavi i Kako (pro)voditi ljubav.. Sve njene knjige govore o svakodnevnim životnim problemima, koje ona nastoji riješiti. U knjgama su stvarni primjeri, stvarnih psihoterapijskih seansi i stvarnih osoba, koje su dale dozvolu da njihove priče mogu biti prenijete u ovakvoj formi.

Prije završetka analitičke psihoterapije na Institutu za grupnu analizu u Zagrebu, završila sa studij književnosti u Tuzli, a rad na Klinici za psihijatriju, omogućio mi je odlično poznavanje psihopatologije. Magistrirala sam na temi književnosti i psihoterapije, odnosno na biblioterapiji, a ovo istraživanje se posebno pokazalo korisnim u radu sa depresivnim klijentima i djecom sa psihosomatskim smetnjama. Doktorirala sam na odnosu kreativnosti i emocionalne inteligencije, a u istraživanje sam, pored emocionalnih komponenti, uvrstila sreću, nadu i optimizam.

Regionalni sam predavač, a predavanja, seminare, radionice ili druge prezentacije, predstavila sam i predstavljam na brojnim međunarodnim kongresima i simpozijumima. Imam desetine objavljenih naučnih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima.

Osmislila sam, organizovala i vodim regionalni projekat o problemima savremenog čovjeka, koji sam nazvala „Ženski razgovori“. Također, postoje i „Muški razgovori“, a svoje kolumne i kolumne klijenata koji pišu za mene, objavljujem na portalu, www.razgovaraj.ba

Na mom youtube kanalu možete gledati emisiju „Razgovori“, a u emisiju dovodim goste koji govore o realnim problemima, te o metodama pomoću kojih ih rješavaju i /ili prevazilaze. Dobitnica sam nekoliko priznanja za popularizaciju psihoterapije, po ocjeni čitalaca bosanskohercegovačkog magazina za koje pišem kolumne. Živim i radim u Tuzli i Beogradu.

0 K+
Prodanih primjeraka
0
Knjige
0
Nagrada
Best Author Awards 2012

Arcu pellentesque nisi consectetur netus aenean metus sit mattis sit sed.

World's #1 Best-selling Book

Diam nibh non in enim nunc suscipit risus, adipiscing aenean quisque viverra.

NYT Best-selling Author 2014

Urna donec dolor bibendum lectus arcu purus eget nisl, ut nisl vitae.

Best Author Awards 2018

Morbi odio sodales et facilisis mi nibh fringilla quis risus ultricies facilisis.

2015

Moja prva knjiga

KAKO (PRO)VODITI LJUBAV

Svi žudimo za nekom sigurnošću i zajedništvom, mnogi očajno žele stupiti u vezu, ali ipak, zazirući od (po)vezanosti, jer se boje da će im takvo stanje odnjeti osjećaj slobode. U ovoj knjizi ljubavni odnosi imaju dva lica, s tim, što se jedno lice rijeđe viđa, a to je lice ljubavi, poštovanja i poverenja. Drugo lice je lice romantične ljubavi, a od nje i lice problema, previranja, nedovoljno dobre komunikacije, lice prevare.

2018

Najbolje prodavana knjiga

TERAPEUT LJUBAVI

Knjiga Terapeut ljubavi, sastoji se iz tri dijela.

Prvi dio namijenjen je muškarcima, odnosno, govori o najčešćim problemima s kojima se muškarci susreću u ljubavi, drugi dio pripada ženama i njihovim najčešćim ljubavnim problemima, a treći dio pripada i jednima i drugima, odnosno, govori o tome šta je to u ljubavi, a interesuje oba spola podjednako.

2019

Moja prva nagrada

Cras amet amet in egestas nibh vestibulum feugiat bibendum tempus ut ultricies risus aliquam vestibulum malesuada vitae sit.

2023

Poslednja izdata knjiga

KAD IZGUBIM SEBE

Korpa
Scroll to Top